4. rez potomke stare vinske trte v Šmartnem ob Paki

V petek, 1. marca 2019 smo v Šmartnem ob Paki obrezali potomko najstarejše vinske trte na svetu sorte Modra Kavčina z Mariborskega Lenta.

Staro trto sta v prisotnosti župana občine Šmartno ob Paki, Janka Kopušarja ter Slaveka Jenuša – Hutarja, vodje »bračev« z Malečnika, obrezala predsednica Društva vinogradnikov Šmartno ob Paki, Mojca Praprotnik, ki je kot predsednica društva vinogradnikov tudi »občinska skrbnica vinske trte« in Peter Krajnc, prejšnji skrbnik vinske trte.

Rez vinske trte si je prišlo ogledat tudi lepo število obiskovalcev od blizu in daleč, katere je v uvodu z glasbo harmonike pozdravil Marko Juvan. Vse zbrane je nagovoril župan, ki se je zahvalil članom društva vinogradnikov za to, da lepo skrbijo za potomko najstarejše vinske trte na svetu in jim zaželel uspešno letino. Prav tako je obiskovalce pozdravila predsednica Društva vinogradnikov Šmartno ob Paki. Za dobro hrano in pogostitev so poskrbele članice Turističnega društva Šmartno ob Paki,  za kvalitetno vino pa seveda člani društva vinogradnikov.

1-DSCN4500

2-DSCN4529

3-DSCN4542

4-DSCN4556

5-DSCN4600


RSS