Pozdrav novemu letu 2019 rekordno obiskan

Tudi leto 2019 smo v Šmartnem ob Paki otvorili s sedaj že tradicionalno prireditvijo Pozdrav novemu letu pri Mladinskem centru Šmartno ob Paki. Na letošnji prireditvi se je v lepem vremenu zbralo rekordno število obiskovalcev.

Prireditev so tudi letos otvorili člani Godbe na pihala veteranov Univerze za tretje življenjsko obdobje z udarno in poskočno pesmijo. Obiskovalci so nato obnovili spomin na pretekle dogodke v naši občini v letu 2018. Te je v hudomušno kroniko strnil Franc Kačičnik. Župan občine Šmartno ob Paki, Janko Kopušar je vse zbrane pozdravil ter se jim zahvalil, da so tudi oni prispevali k uspešnemu letu 2018. Ob tem jim je zaželel tudi vse dobro v novem letu.

Sledila je razglasitev Naj osebnosti leta 2018 v občini Šmartno ob Paki. To je postal Ivan Koren, upokojenec iz Rečice ob Paki, ki po smrti svoje druge žene skrbi za njene tri vnukinje. In to pri 72. letih. Kot je po prireditvi povedal sam, zanje skrbi, kot da so njegove hčere (kljub temu, da si niso v krvnem sorodstvu). Vsekakor človek z velikim srcem in dobra izbira občanov Šmartnega ob Paki, ki so zanj glasovali v velikem številu. Gospod Koren se je vidno ganjen zahvalil vsem, ki so glasovali zanj ter vsem zbranim, ki so ga nagradili z glasnim aplavzom. S tem je postal tretji občan, ki se ponaša s tem nazivom.

03-DSCN4124

05-DSCN4127

07-DSCN4134


RSS