S slavnostno sejo smo počastili občinski praznik

Tudi letos smo praznik občine Šmartno ob Paki obeležili s slavnostno sejo občinskega sveta na kateri je župan Janko Kopušar podelil priznanja letošnjim nagrajencem. 

Na slavnostni seji, ki je potekala v petek, 9. novembra, se je tudi letos zbralo veliko število ljudi iz naše občine in tudi drugod, ki so napolnili dvorano kulturnega doma. V uvodu je zbrane nagovoril župan občine Šmartno ob Paki, Janko Kopušar, ki je poudaril, da je bilo preteklo leto eno najuspešnejših let od obstoja naše občine. Obenem se je zahvalil vsem, ki so prispevali k temu. Tudi tokrat so bili v ospredju slavnostne seje občani, ki so v tem letu stopili korak dlje, segli više in pustili dober pečat na različnih področjih delovanja ter si s tem prislužili občinska priznanja in nagrade. Tako je grb občine ob praznovanju 60-letnice delovanja in za izjemne dosežke trajnega pomena na družbenem področju prejel MoPZ Franc Klančnik. Plaketi občine sta prejela Mihael Fajfar za dolgoletno delo pri razvoju in promociji vinogradništva v občini ter Matjaž Kač za dolgoletno prizadevno delo na področju zborovskega petja v občini. Županovega priznanja so se razveselili Ekološka kmetija Potočnik Poprask, Aleš Krajnc in Žiga Omladič. Županova priznanja mladim pa so romala v roke perspektivnim Domnu Ramšaku, Timoteju Kreftu in Lani Golob.

Za bogat kulturni program seje so poskrbeli člani MePZ Šmartno ob Paki, MoPZ Franc Klančnik, harfistka Karin Kopušar ter komorna skupina trobil Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje pod vodstvom Janija Šuligoja.

 

181109-SlavnostnaSeja-08

181109-SlavnostnaSeja-26

181109-SlavnostnaSeja-38


RSS