Prikazovalnik hitrosti “Vi vozite” v Rečici ob Paki

Občina Šmartno ob Paki je v okviru prizadevanj za večjo prometno varnost občanov do sedaj postavila en prikazovalnik hitrosti “Vi vozite”, ki se prestavlja iz lokacije v bližini Osnovne šole na lokacijo v centru Šmartnega ob Paki.

Občina Šmartno ob Paki je bila uspešna pri prijavi na Projekt Skupaj za večjo varnost (Namestitev prikazovalnikov hitrosti “Vi vozite” 2018-2.del), Javne Agencije Republike Slovenije  za varnost prometa v sodelovanju s podjetjem Sipronika d.o.o. in podjetjem Intermatic d.o.o.. V desetmesečni brezplačni najem je prejela en prikazovalnik hitrosti, ki je bil montiran 21.8.2018 in sicer na lokacijo ob državni cesti v bližini vrtca Bambi v Rečici ob Paki.

Pametni prikazovalnik hitrosti, ki je hkrati radarska tabla in števec prometa, spada v kategorijo prijaznih preventivnih ukrepov za izboljšanje varnosti v cestnem prometu in zmanjšanje povprečnih hitrosti v naselju. Podatki, ki jih prikazovalnik “Vi vozite” zbira, se bodo uporabljali za načrtovanje različnih ukrepov urejanja prometa na širšem območju lokacije, kjer je nameščen.


RSS