Proslava v počastitev treh praznikov tokrat pod streho

Na predpraznični četrtek, 26. aprila 2018, se je ob 19. uri že tradicionalno odvila proslava v počastitev treh praznikov – dneva upora proti okupatorju, praznika dela in dneva zmage nad fašizmom.

Proslava je potekala pri Mladinskem centru Šmartno ob Paki, ki je bil poleg Občine Šmartno ob Paki, ZZB NOB, ZVVS in ZSČ tudi soorganizator prireditve. Nastopila sta Godba na pihala Zgornje Savinjske doline in Moški pevski zbor Franc Klančnik, program pa je povezovala Edita Gabrič. Slavnostni govornik večera je bil poslanec  državnega zbora Jan Škoberne, ki je uvodoma dejal, da visoko število obiskovalcev kljub slabemu vremenu pove veliko o prebivalcih našega kraja. Zaključil je z željo, da bi za domovino še naprej skrbeli tako, kot so si želeli naši predniki, ki so zanjo dali svoja življenja.

Ob tej priložnosti se je prvič precej izkazal tudi nov prireditveni šotor, saj je nastopajoče in goste ubranil pred dežjem, ki nas je »pozdravil« ob začetku prireditve. Naj spomnimo, da je šotor glavna pridobitev operacije sodelovanja med LAS-i, v kateri sodelujeta Občina Šmartno ob Paki in JZ Mladinski center.

DSCN1242 DSCN1262 DSCN1295

 

 

 

 


RSS