Vabilo na kulinarične delavnice tradicionalnih jedi

Vljudno vabljeni, da se udeležite prvih dveh KULINARIČNIH DELAVNIC PRIPRAVE TRADICIONALNIH JEDI v okviru operacije Festival domačih okusov in tradicije. Prvi dve delavnici bosta potekali v prostorih Mladinskega centra Šmartno ob Paki, v SOBOTO, 24. 2. 2018, in SOBOTO, 3. 3. 2018. Več si o delavnicah lahko preberete spodaj.

1. KULINARIČNA DELAVNICA
v SOBOTO, 24. februarja 2018, OD 9. DO 13. URE
v MLADINSKEM CENTRU ŠMARTNO OB PAKI
– kuhinja in dvorana Marof –

Program oz. jedilnik delavnice:

  1. Mlečna juha (mlečna župa)
  2. Prežganka z jajci (prežgana župa), popečen kruh
  3. Suha juha (suha župa), jabolčni hren (mrzel hren)
  4. Piščančja obara (kurji ajmoht), ajdovi žganci (ajdovi žganki)
  5. Češpljevi cmoki (češplovi cmoki), jabolčna čežana
  6. Fižolova juha (fižolova župa), široki rezanci (nudelci)
  7. Jetrca v omaki, kruhovi cmoki
  8. Kmečka omleta
  9. Krhki flancati
  10. Vanilijev puding z malinovim sirupom

 

2. KULINARIČNA DELAVNICA
v SOBOTO, 3. marca 2018, OD 9. DO 13. URE
v MLADINSKEM CENTRU ŠMARTNO OB PAKI
– kuhinja in dvorana Marof –

Program oz. jedilnik delavnice:

  1. Mlečna prosena kaša
  2. Krompirjeva juha (krompirjeva župa), palačinke
  3. Goveja juha (goveja župa) z ribano kašo, pražen krompir, topla hrenova omaka (topel hren)
  4. Tople kumare (tople murke), zabeljen fižol (zabelen fižou)
  5. Štajerska kisla juha (kisla župa), beli krompirjevi žganci (beli žganki)
  6. Praženec (šmorn), kompot iz suhega sadja
  7. Belo zelje v omaki
  8. Jabolčni zavitek (jabolčni štrudel)
  9. Skutini štruklji z vinsko omako

 

PRIJAVA NA DELAVNICE: prek elektronske pošte pisarna.mc@gmail.comv elektronsko sporočilo zapišite vaše IME, PRIIMEK in KONTAKT; ali telefona 064 167 940.
Število mest na delavnici je omejeno tako da pohitite s prijavo.
INFORMACIJE:
 Mladinski center Šmartno ob Paki, Šmartno ob Paki 13;pisarna.mc@gmail.com; 064 167 940 (Urban), 031 713 763 (Boža)

 

KULINARIČNE DELAVNICE_WEB


RSS