Varnost pešcev

V okviru nacionalne preventivne akcije za večjo varnost pešcev, ki poteka pod naslovom »Posveti mi pozornost« smo se tudi v Šmartnem ob Paki  v četrtek, 4. oktobra 2017 pridružite vseslovenski terenski preventivni akciji, ki je potekala v sodelovanju Javne agencije RS za varnost prometa, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Društva ljudske tehnike Šmartno ob Paki in Osnovne šole bratov Letonja Šmartno ob paki.

Statistika varnosti  pešcev v lanskem letu na nacionalni ravni ni bila dobra, saj je umrlo 22 pešcev, 134 pa je bilo huje poškodovanih. V letošnjem letu je stanje do sedaj veliko boljše, vendar je potrebno vsekakor okrepiti preventivo in terenske preventivne akcije tudi na lokalni ravni ter opozoriti javnost na problematiko varnosti pešcev in ustrezno ravnanje.

Tovrstno problematiko smo zaznali tudi v našem kraju, zato smo se odločili reagirati. V dopoldanskem času so učenci prvih razredov odpravili na učni sprehod in tako v praksi spoznavali kako pravilno prečkamo prehod za pešce in kako moramo biti opremljeni, da smo v prometu vidni. Vsak učenec je prejel odsevno telo, enega pa smo podarili tudi županu g. Janku Kopušarju, ki se je zelo razveselil našega obiska.

V večernem času pa so štafeto od prvošolcev prevzeli člani SPV in Društva ljudske tehnike, ki so odsevna telesa delili mimoidočim in jih opozarjali o varnem ravnanju v prometu.

20171004_105916 (1)

IMG_0119


RSS