Prva trgatev potomke stare trte v Šmartnem ob Paki

V četrtek, 21. septembra 2017, ob 16. uri je na platoju pred občino Šmartno ob potekala prva trgatev potomke stare trte z Lenta, ki dobro uspeva v naši občini. Svečano dolžnost so opravili Peter Kranjc, predsednik društva vinogradnikov Šmartno ob Paki ter občinski skrbnik vinske trte, Janko Kopušar, župan občine Šmartno ob Paki, ter Mihael Fajfar, uspešen vinogradnik iz Slatin. Letošnja letina modre kavčine je bila dobra in precej sladka so povedali člani društva vinogradnikov. Celotna bera grozdja je tehtala 2,490 kilograma, najtežji grozd pa je bil težak 330 gramov.

Kot se za tako priložnost spodobi je bila trgatev popestrena z glasbo in veselim vzdušjem za katerega sta poskrbela harmonikaša Timotej Kreft in Marko Juvan ter skupina ljudskih pevcev Prijatelji. Prav tako pa so člani društva vinogradnikov Šmartno ob Paki poskrbeli za dobro jedačo in pijačo.

Se sprašujete kaj se je zgodilo z nabrano letino potomke najstarejše trte, ki raste v Šmartnem ob Paki. Župan jo je podelil med zbrane obiskovalce, ki so jo veselo in hitro »pozobali«.

DSCN3300

DSCN3324


RSS