Vožnja prijateljstva MK Packenstein

Člani moto kluba Packenstein iz Šmartnega ob Paki so se v sredo, 2. 8. 2017, podali na izlet katerega so poimenovali Vožnja prijateljstva. Ime je sila primerno saj bodo v sklopu izleta obiskali vse tri prijateljske občine naše občine, torej občino Weissenstein v Avstriji, Breznički Hum na Hrvaškem ter Vrnjačko Banjo z mestno skupnostjo Novo Selo v Srbiji. 

Na pot se je, izpred Mladinskega centra Šmartno ob Paki, podalo 12 članov kluba. Ob slovesu sta jim srečno in prijetno vožnjo zaželela župan, Janko Kopušar in občinski tajnik, Drago Kovač. Ob tem sta predsedniku MK Pakcenstein, Petru Podgoršku »Fereku« predala tudi darila in pozdrave občine za delegacije vsake od prijateljskih občin. Da se motoristi ne bodo prehitro izčrpali v vročini, ki nas pesti te dni so poskrbeli v mladinskem centru z osvežilno pijačo.

Okrog poldneva so motoristi prižgali motorje ter se odpeljali v smeri Avstrije, kjer so v sredo obiskali naše prijatelje iz občine Weissensteina. Po tem ko so prespali pri njih so se danes odpravili proti Brezničkemu Humu na Hrvaškem, kjer jih bodo prav tako sprejeli prijatelji z županom občine. Po prenočitvi pri njih pa se bodo jutri zjutraj odpravili proti Srbiji in Novemu Selu ter občini Vrnjačka Banja. Tam jih bodo sprejeli člani društva Novoselac na čelu z g. Žarkom Markovićem. V Srbiji bodo ostali do nedelje ter si ogledali lokalne znamenitosti obenem pa se udeležili festivala Love Fest, ki takrat poteka v Vrnjački Banji. V nedeljo se uradno zaključi vožnja prijateljstva po kateri se bodo »Packi« podali vsak svojo smer. Nekateri na jug proti Črni Gori, Makedoniji, Albaniji, … spet drugi v smeri drugih držav, nekateri pa kar proti domu. Vsem udeležencem Vožnje prijateljstva želimo srečno pot in čim več prijetnih doživetij!

voznja_prijateljstva_1

voznja_prijateljstva_2


RSS