Evalvacija projekta

Kot že dobro veste, je bilo letošnje Martinovanje v Šmartnem ob Paki nekaj posebnega. V sklopu evropskega projekta »Medkulturnost družbe za večjo civilno participacijo« so nas obiskali gostje iz pobratenih mest sosednjih držav. Obiskali so nas predstavniki iz Weissensteina iz Avstrije, delegacija iz Brezničkega Huma iz Hrvaške, ter predstavniki Novega Sela iz Srbije. Gostje so prispeli že v petek in z nami praznovali celoten vikend. Dogajalo se je marsikaj, vse od slavnostne seje, ki se je zgodila v petek zvečer, Martinovanje s predstavitvami običajev in kulinarike, tako domačinov kot tudi gostov tekom celotne sobote, Martinova likovna kolonija, Konferenca Evropska unija in mi, pa še bi lahko naštevali.

Uraden zaključek projekta je bila evalvacija dogajanja celotnega vikenda, ki je potekala v nedeljo ob 10. uri v Kulturnem domu Šmartno ob Paki. Predstavniki gostov, župan in organizatorji so se skupaj v sproščenem vzdušju pogovorili o samem poteku dogodkov, o tem kaj je bilo dobrega in kaj bi se s skupnimi močmi in prijateljskim sodelovanjem še lahko udejanilo.

Gostje so povedali, da so se pri nas odlično počutili, da je bilo dogajanje pestro in raznoliko ter, da se bodo ob povabilu, z veseljem vrnili. Vsi predstavniki so skozi besede dokazali, da si res želijo dobrega sodelovanja, prijateljstva in medkulturnega dialoga, kot je zapisano v Listini prijateljstva, ki so jo podpisali v petek zvečer. Eden izmed predlogov za nadaljno sodelovanje je bil celo takšen, da bi vsaka od pobratenih občin eno leto gostila Martinovanje v svojem kraju in s tem seveda tudi predstavnike pobratenih mest. Tako so se z željami in okvirnimi načrti že zazrli v prihodnost in prepričana sem, da se lahko nadejamo novih, zanimivih skupnih projektov.

mdcp3

 

GALERIJA “Zaključna okrogla miza projekta MDCP”Projekt MDCP je sofinanciran iz programa Evropske unije “Evropa za državljane”

eu_za_drzavljane


RSS