OBČINSKI PRAZNIK

V okviru občinskega praznika, ki ga je naša občina praznovala 11.11.2014, je bilo izvedenih več prireditev. Največ zanimanja občanov sta vzbudila po pričakovanjih Martinova sobota in slavnostna seja, veliko obisovalcev pa je bilo tudi na ostalih prireditvah.

Martinov konec tedna se je pričel s pogledom v preteklost. V Mladinskem centru je bila v četrtek 6.11.2014 odprta razstava “Martinovanje v Šmartnem ob Paki”. Pripravljalci so nam predstavili fotografije martinovanja v preteklih letih ter dokumentacijo iz arhiva Našega časa. Na odprtju je bilo prisotnih veliko kreatorjev martinovanj v pretklosti, ki so z veseljem obujali spomine na prva martinovanja v Šmartnem.  Po projekciji kratkega filma martinovanja iz leta 2011 je z odličnim nastopom uradni del večear zaključil oktet TEŠa.

026

 

 

 

 

 

 

035

 

 

 

 

 

 

 

 

Sobota je bila “martinova” od jutra do večera. Najdrznejši so zgodaj zjutraj krenili na tradicionalni pohod po Martinova poti. Za umetnike je bila organizirana likovna akademija, za najmlajše so se odvijale ustvarjalne delavnice pod šotorom v Martinovi vasi, kjer je gostovala tudi kmečka tržnica. Navkljub slabemu vremenu je osem vaških skupnosti predstavilo ustvarjalno izdelane vozove s prikazom starih vaških običajev. V Martinovi vasi se je odvijal program, ki je enkrat pritegnil več obiskovalcev drugič manj, do poznih večernih ur. Zvrstili so se nastopi orkestra glasbene šole Golični, nastop Veselih babic, Martinov krst, dražba Martinove goske  in veselo martinovanje z ansamblom Šepet.

005 

 

 

 

 

 

 

DSC09367

 

 

 

 

 

 

 

011

V ponedeljek zvečer so nam naši prijatelji iz Novega sela predstavili monografijo “Novo selo zapadnomoravsko”. V obsežno gradivo, ki so ga delno sponzorirali tudi Šmarčani, je podrobno zajeta zgodovina kraja in njegovih prebivalcev.

 

 

 

 

 

 

Na večer občinskega praznika 11.11.2014 je potekala slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo občinskih priznanj. Udležili so se je vsi občinski funkcionarji, vabljeni gostje in veliko naših občanov. V neformalnem delu so se predstavil mlade plesalke, ki jih vodi Polona Boruta ter mešani pevski zbor Šmartno ob Paki. Slavnostni govornik župan Janko Kopušar je povzel uspehe in izzive, ki smo jih skupaj uspešno premagovali, od zadnjega občinskega praznika. Še posebej se je zahvalil vsem, ki so s svojim delom pomagali, da smo zastavljene naloge tudi izvedli. Na koncu seje so bila podeljena občinska priznanja najzaslužnejšim v preteklem obdobju.

 

DSC09642

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC09647

 

 

 

 

 

 

DSC09652

 


RSS